Työhyvinvointia Lapissa

Lappi Experience tarjoaa myös hyvinvointia työyhteisöille


Työhyvinvointia Tuntureiden Tuntumassa Kokemuksia Työhyvinvointipäivistä Levillä

Työhyvinvointi on nykypäivänä yhä tärkeämpää, ja yritykset etsivät jatkuvasti uusia tapoja edistää työntekijöidensä hyvinvointia ja motivaatiota. Yksi mielenkiintoinen ja tehokas tapa tehdä näin on järjestää työhyvinvointipäiviä upeassa ympäristössä, kuten Levillä, upeiden tuntureiden ympäröimissä maisemissa. Tässä artikkelissa jaamme kokemuksia Työhyvinvointipäivistä Levillä, joissa yhdistyvät luonto, liikunta, ja rentoutuminen.

Tunturiretkiä ja Luontoterapiaa:

Lappi Experience Työhyvinvointipäivät Levillä tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea Lapin upea luonto ja sen hyvinvointia edistävät vaikutukset. Päivät alkavat virkistävällä aamulla vapaaehtoisella metsäjoogalla (tarpeen mukaan sisätiloissa), joka auttaa herättämään kehon ja mielen lempeästi päivän seikkailuihin.

Päivän aikana osallistujat pääsevät tutustumaan Levin ja Muonion ympäristön upeisiin maisemiin tunturiretkien merkeissä. Retket suuntautuvat Pallaksen ja Keimiötunturin upeille huipuille, missä osallistujat voivat nauttia henkeäsalpaavista näkymistä ja samalla saada virkistystä ja energiaa tunturiterapian avulla. Tunturiterapia yhdistää kehon ja mielen rentouttavien harjoitusten avulla, auttaen osallistujia löytämään tasapainon ja rauhan.

Lisäksi Työhyvinvointipäivien ohjelmassa on retki Kätkätunturille, jossa osallistujat pääsevät nauttimaan metsäterapiasta (Shinrin Yokun) ohjelman mukaisesti. Metsäterapia eli metsäkylpy on japanilainen perinne, jossa luonnon läsnäolo ja sen tuottamat aistimukset auttavat rentoutumaan ja palautumaan stressistä.

Metsäkylpy eli Shinrin Yoku

Shinrin Yoku, japaniksi ”metsäkylpy”, on luontoterapiaa, joka perustuu luonnossa oleskelun ja metsäympäristössä liikkumisen terveysvaikutuksiin. Se on saanut alkunsa Japanissa 1980-luvulla ja siitä lähtien se on kasvattanut suosiotaan ympäri maailmaa, myös meillä Suomessa.

Shinrin Yokun ideana on yksinkertaisesti sulautua metsän ympäristöön kaikilla aisteilla ja nauttia luonnon tarjoamista rentouttavista vaikutuksista keholle ja mielelle. Tämä ei tarkoita vain kävelyä metsässä, vaan myös tiedostavaa läsnäoloa ja yhteyden luomista luontoon kaikilla aisteilla. Tarkoituksena on jalkautua metsänpeittoon tutkien tuoksuja, ihoaistimuksia, näkö-sekä kosketusaisteja erilaisesta näkökulmasta käsin, mahdollisimman lähellä metsän ydintä.

Tutkimukset ovat osoittaneet Shinrin Yokun lukuisat terveyshyödyt, kuten stressin vähenemisen, mielialan paranemisen, verenpaineen alenemisen, immuunijärjestelmän vahvistumisen ja parantuneen keskittymiskyvyn. Metsäkylvyn uskotaan myös alentavan kortisolin tasoa ja parantavan sydän- ja verisuonitautien riskitekijöitä. Metsäretken jälkeen mikrobitasapainokin elpyy metsän tuomien hyvien mikrobien ansiosta.

Shinrin Yoku on enemmän kuin vain luontoretkeilyä; se on tapa hidastaa, rentoutua ja palauttaa yhteys luontoon kiireisen elämäntyylin keskellä. Se tarjoaa mahdollisuuden irrottautua arjen stressitekijöistä ja löytää rauhaa ja tasapainoa luonnon rauhoittavassa syleilyssä.

Hyödyt Työhyvinvointipäivistä Levillä:

Työhyvinvointipäivät Levillä tarjoavat osallistujilleen monia hyötyjä:

  1. Stressin lievitys: Luonnon läsnäolo ja rentouttavat aktiviteetit auttavat lievittämään stressiä ja edistämään mielenrauhaa.
  2. Liikunnan ilo: Tunturiretket ja metsäkävelyt tarjoavat mahdollisuuden liikkua ja nauttia luonnosta, samalla kun edistetään fyysistä hyvinvointia.
  3. Tiimityöskentelyn tukeminen: Työhyvinvointipäivät tarjoavat mahdollisuuden vahvistaa tiimin yhteenkuuluvuutta ja tukea toisiaan uudenlaisessa ympäristössä.
  4. Luovuuden ja innovaation edistäminen: Luonto ja rauhallinen ympäristö voivat stimuloida luovuutta ja auttaa löytämään uusia ideoita ja näkökulmia, myös työyhteistön ja yrityksen kehittämisen eteen.

Yhteenveto:

Työhyvinvointipäivät Levillä tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea Lapin upea luonto ja sen hyvinvointia edistävät vaikutukset. Tunturiretket, metsäkävelyt ja rentouttavat harjoitukset auttavat lievittämään stressiä, edistämään mielenrauhaa ja vahvistamaan tiimin yhteenkuuluvuutta. Näiden päivien aikana voi löytää uutta inspiraatiota, energiaa ja tasapainoa työelämään ja arkeen.


Toivottavasti tämä antaa sinulle hyvän pohjan lähteä suunnittelemaan oman työyhteisön tai vaikkapa ystäväpiirin omaa hyvinvointiretkeä tunturiin. Ota reilusti yhteyttä, niin voimme keskustella ohjelmapalveluistamme juuri teidän tarpeita kuunnellen.

LAPPI EXPERIENCE

Unohtumaton Lappi kokemus

Proudly powered by WordPress

Jätä kommentti

I’m Maria

Dear reader, Welcome to our site. Are you planning on vacation in Levi area. We are happy to invite you to join our tours across the Fells in Lapland. It doesn’t matter wheater you have experienced snow before, we make sure you get comfortable with it while your visit.

Our tour experiences are made out with love with the Finnish nature and our hikes during the summer are full of laughter and inspiration from the meditations at the Fells and we may even do some yoga there as well. During the winter we enjoy the snow and have fun with it. Check out our english sites HERE

Tervetuloa Lappi Experience sivustolle. Kaikki on lähtenyt yhden naisen unelmasta ja toiveesta, jotta kaikilla halukkailla olisi loistavat mahdollisuude päästä tutustumaan Lapin upeaan luontoon ja luonnon mahdollistamaan mielen rentoutukseen.

Let’s connect

Discover more from LAPPI EXPERIENCE

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Lue lisää